Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2022 15:26 - Скучен ли е животът на първокласниците в училище?
Автор: nadiojda Категория: Други   
Прочетен: 402 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Колкото и странно да звучи на случайния наблюдател животът на малките първокласници изобщо не е скучен. Той не представлява само една непрестанна  въртележка между  час и междучасие. Изобщо.

Животът на първокласниците в училище започва още преди те да са пристъпил училищния праг. Вълненията на децата започват още от детската градина, когато те осъзнават, че настъпва моментът на раздялата с позната обстановка, приближаването на нещо ново и непознато. За да се намали този стрес много училища организират  занимания дни преди началото на училището, където децата се срещат със своите стари и нови приятели. Това е време на много игри, забавления, опознаване и осъзнаване, че новото начало не е толкова страшно.

Скоро след това настъпва и първият учебен ден. Тържество, вълнения и спомени за цял живот.  Това е начало на приятелства, които ще останат във времето. Трепетът на малките деца е толкова силен, че е осезаем от всички останали.

Следват делници, но те не са обикновени. Освен знанията и уменията, които натрупват в часовете децата израстват емоционално. Постепенно изграждат характери и трупат социални контакти. Работата в училище не е само учене. Това са и дейности за  подготовка за изложби за – есента, зимата, пролетта, народните будители, националните герои, посещения на забележителности и паметници свързани с историята на населеното място, уроци на  открито свързани с безопасността на движението по пътищата, разговори за здравословните храни и хранене; срещи с народни традиции и обичаи, подготовка за тържества. С натрупаните знания в час и извън него децата успешно се включват в различни ученически състезания.  Да не забравим и благотворителните кампании за набиране на средства в помощ на деца в нужда, където се организират базари с изделия направени от сръчните детски ръчички. Така децата се учат на доброта и съпричастност към другите.

И още много ежедневни емоции които се случват в детските сърчица. И така ден след  ден децата израстват и се превръщат в добри и можещи млади хора носещи своята положителна енергия.

За финал бих казала, че делникът на първокласниците съвсем не е скучен и безличен.



Тагове:   първокласници,


Гласувай:
1




Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nadiojda
Категория: Други
Прочетен: 3306
Постинги: 1
Коментари: 0
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930